Дүниежүзілік денсаулық күні аясында 3 және 2 сыныптарда тақырып бойынша дәріс өткізілді;
Мектеп жасындағы балалардың дұрыс тамақтануы.
Ежелгі Грециядан бізге жеткен «мектеп» сөзі «демалу» деп аударылғанына қарамастан, қазіргі бала үшін бұл бірдей емес.
Жаңа ақпаратты меңгеру, белсенді қозғалу, стресске қарсы тұру және сонымен бірге үнемі өсу үшін мектеп оқушылары ерекше күш пен энергияны қажет етеді.
Бұл мәселеде ұйқы мен тамақтану негізгі рөл атқарады.
Біріншісінің маңыздылығы туралы аз адамдар дауласа, екіншісі көптеген сұрақтарды тудырады.
Балаға аптасына қанша рет көкөністер ұсынылады, жұмыртқаны күнде жеуге болады ма, етті бұршақ тұқымдас дақылдармен алмастыруға болады, жалпы алғанда, дұрыс өсу мен дамуды қамтамасыз ету үшін балаларды қалай және немен тамақтандыру керек.
Ыстық, толық таңғы ас ДДҰ ұсыныстарының бірі болып табылады. Одан кейін түскі және кешкі ас, жақсырақ күн сайын және бір уақытта болуы керек.
Егер бала дәстүрлі мектепке барса, ол әлі де мектеп асханасында пицца жейді және оны тәтті содамен жуады; бұған әсер ету қиын.
Мұны үйдегі пайдалы тағаммен толтыруға тырысыңыз.
Сүт өнімдері кальций көзі болып табылатыны жалпы қабылданған.
Шындығында, басқа өнімдерде — көкөністер, жасылдар, жаңғақтар әлдеқайда көп.
Мектеп оқушысының диетасын теңестіріңіз.
Көкөністер мен жемістер дұрыс тамақтанудың негізгі құрамдас бөлігі болып табылады.
BJU-ді қадағалаңыз.
Дұрыс тамақтану — бұл ақуыздардың, майлардың және көмірсулардың балансы.
Ақуыздар тіндердің түзілуіне және метаболизміне жауап беретін құрылыс материалы болып табылады және көбінесе бұршақ тұқымдастарда кездеседі. Көмірсулар энергия көзі болып табылады.
Майлар ағзадағы қоректік заттардың тасымалдануын және қажетті гормондардың өндірілуін қамтамасыз етеді.